Nederlanders in Kochi!

Van 28 tot en met 1 januari waren we in Kochi. Wat we precies op elke dag gedaan hebben weet ik niet meer. Ik heb natuurlijk wel foto’s gemaakt en die zal ik in dit stukje zetten. Aan de hand van foto’s vertel ik nu dus over de derde dag op reis en de eerste echte dag in Kochi.

IMG-20170112-WA0013
Dit was ons ontbijt de 29ste. De eerste echt dag in Kochi dus. We ontbeten bij een backpackers hostel dat ik eigenlijk voor ons wilde boeken aangezien het een hele leuke plek scheen te zijn, en dat klopte! Het was leuk vormgegeven, vriendelijk personeel, relaxte sfeer, Engelstalig én het eten was lekker. Nu we hier niet konden slapen omdat het volgeboekt was, gingen we er dus maar ontbijten! Dit was wel even wat anders dan rijst met water…. ik heb er zó van genoten! American pancakes en een groene thee…hmm. natuurlijk betaalden we hier wel ‘veel’ geld voor. Hoewel het alsnog goedkoop was(; En deze week mocht het van mij allemaal wel wat meer geld kosten.

Overdag huurden we de hele middag een rikshaw met driver. Hij liet ons de highlights van Kochi zien. Bijvoorbeeld een Nederlandse begraafplaats, de Nederlanders hebben nog een tijd in Kochi gezeten.

IMG-20170112-WA0004

 

Ook een tempelwaar wij als niet-Hindu’s niet in mochten. Wel mochten we in een kerk, van buiten mooi, van binnen niet bijzonder.

IMG-20170112-WA0010

Er was zelfs geen orgel… als laatste geloof gerelateerde highlight bezochten we een synagoge. Om nog even verder te gaan met die Nederlanders in Kochi. We zijn ook nog naar de Dutch Palace geweest. Dit is nu een museum. We zagen hier onder andere olifanten (erg Nederlands..), maar ook hele oude tekeningen van de plattegrond van Kochi met Nederlandse bijschriften..gaaf!
We keken binnen bij een gember drogerij en specerijen winkeltje en kochten hier notensnoepjes (die blijkbaar ook in ons buurtsupermarktje te koop zijn en ik inmiddels te vaak gegeten heb).

IMG-20170112-WA0009

Ook liepen we ‘binnen’ bij een grote openbare wasplaats. Er waren allemaal mensen aan het wassen en het drogen gebeuren buiten, aan hele lange waslijnen. Een kleurrijk gezicht.

IMG-20170112-WA0012IMG-20170112-WA0008

Het was deze dag echt bloedheet en dat had geen al te goed effect op me. Ik vond het heel leuk (en handig) om alle hoogtepunten gezien te hebben in één keer, maar alles op een (snikhete) dag was een beetje te veel.

Toen de rikshaw man ons alles had laten zien vroeg hij ons om een gunst. Een vriendin van hem deed mee aan een henna wedstrijd in het park. Ze had alleen nog ‘modellen’ nodig om de henna op de creëren. Esra en ik boden ons meteen aan!

IMG-20170112-WA0007

Dus even later zaten we op een bankje in het park, met lamme armen van het zitten en wachten en niet bewegen. Er bleek heel wat pers aanwezig te zijn en de fotografen vonden onze deelname erg interessant. Ook werden we nog geīnterviewd voor de radio of krant…dat werd mij niet helemaal duidelijk. Uiteindelijk won het meisje (16) wie Esra’s armen had versierd de eerste plaats. En dus werden zij, Esra, Esra’s armen vol henna en de beker op de foto gezet. Een dag later bleek Esra in de krant van Kochi te staan!

Rond 10 uur ‘s avonds gingen we naar een toneelstuk in de tuin van het Dutch Palace. We werden getipt door een man in het restaurantje waar we die avond Egg Dosa hadden gegeten. We waren de enige blanken, best fijn weer even na zo’n dag tussen alle andere toeristen. Op een groot grasveld stond een podium. Om het podium heen zaten allemaal mensen, alle Indiase vrouwen op krantjes en hun kinderen met zakjes popcorn in de handjes. Het toneelstuk ging over een godenverhaal en was helaas helemaal in het Malayalam, logisch natuurlijk. Ondanks dat wij er geen bal van begrepen vond ik het toch een gezellig sfeertje zo tussen de Indiase mensen op een grasveldje. Ook de kostuums en het decor waren heel gaaf! En in plaats van popcorn zaten wij met gefrituurde banaan, aardappel en peper in onze handen…hmmm lekker!

IMG-20170112-WA0006

Laten die avond maakten we nog vrienden met een sieradenverkoopster plus man en zoon en kregen we allemaal een gratis ketting. In ruil daarvoor hielden we een fotoshoot met de verkoopster en haar hele  familie(;
Hierna naar huus. Lekker lapie doen.

 

Mijn locatie .

2 thoughts on “Nederlanders in Kochi!

 1. lieve Caat,
  Potverdrie niet te geloven, alles ziet er even relaxed uit. Volgens mij is het niet ingewikkeld,om een reis door India te maken,of scheelt het in welk gedeelte van India je reist? In ieder geval heb je af en toe lekker kunnen oefenen !!!!
  Jullie dragen je steentje bij, hartstikke goed!!!! Lieve Caatje alle goeds en bedankt voor het fijne beeldende verhaal! oma annemarie xxxx

 2. 3x Wat gaaf… en 3x Ondertussen

  Wat gaaf zo’n ekkere stroperige pancake ruik ik op je foto! En dat Mac Donald achtige bordje lijkt me ook niet verkeerd!
  ( Alleen jammer van die asbak op tafel)

  Wat gaaf dat jullie eigenlijk zoveel gezien en gedaan hebben!!! Allemaal zelf tevoren uitgezocht?
  Dat belooft wat voor jullie ” echte grote ” reis…..

  Wat gaaf dat je zo’n kleurrijk, prachtig en boeiende foto collectie aan het opbouwen bent!!! En jij hebt bij elke foto je eigen verhaal. Mooi!!

  Ondertussen hebben wij er weer de eerste werkweek in het nieuwe jaar op zitten.

  Ondertussen wordt er op de eerste etage van de Eli hard gewerkt…

  Ondertussen hebben wij een flard sneeuw gezien…

  Dag lieverd, lof you!!! Papa en mama

Reacties zijn gesloten.